Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

NATO v nebezpečenstve: Szijjártó upozorňuje na riziko prekročenia červených čiar na Ukrajine

Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó vyjadruje obavy ohľadom posilnenia financovania vojny na Ukrajine zo strany NATO. Zvýšená angažovanosť v oblasti financovania a trénovania ukrajinských vojsk naznačuje potenciálnu pretrvávajúcu neistotu, ktorá môže ovplyvniť situáciu v Európe.

03.05.2024 00:00
Péter Szijjártó Foto:
Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó
debata

Severoatlantická aliancia intenzívnejším financovaním vojny na Ukrajine robí míľové kroky smerom k tomu, aby prekročila predtým stanovené červené čiary. Podľa agentúry MTI to vo štvrtok vyhlásil šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

NATO chce teraz napumpovať ďalších sto miliárd dolárov do vojny na Ukrajine. Mier sa tak Európe čoraz viac vzďaľuje.
Péter Szijjártó, šéf maďarskej diplomacie

Podľa jeho slov aliancia NATO chce intenzívnejšie koordinovať aj dodávky zbraní na Ukrajinu a výcvik ukrajinských vojakov.

„V zmysle návrhu generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga, ktorý dostali členské krajiny Aliancie v utorok, tých sto miliárd dolárov by sa malo vyzbierať za päť rokov, čo znamená, že NATO počíta s predĺžením vojny minimálne o päť rokov,“ zdôraznil maďarský minister.

Szijjártó zopakoval postoj Maďarska, že Budapešť sa nechce podieľať na operáciách aliancie NATO týkajúcich sa dodávok zbraní a ani na výcviku ukrajinských vojakov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Rusko #NATO #pomoc Ukrajine