Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Kadyrov vymenoval pubertálneho syna za šéfa univerzity špeciálnych síl

Má 16 rokov, akné a ocka prezidenta. V Čečensku je to dostatočná kvalifikácia, aby sa Adam Kadyrov stal kurátorom Ruskej univerzity špeciálnych síl Vladimíra Putina v Gudermese.

30.04.2024 12:39
Adam-Kadyrov Foto:
Syn čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova - Adam je vychádzajúca mladá hviezda Kaukazu. Ako 15-ročný sa stal šéfom otcovej ochranky a o pol roka kurátorom univerzity špeciálnych síl v Čečensku.
debata

Kým jeho rovesníci nad maminou desiatou ťukajú do mobilu hľadajúc prvú skutočne nešťastnú lásku a ich najväčšou zodpovednosťou je nezaspať do školy, tak Adam Kadyrov (16) má na zodpovednosti hneď univerzitu a jeho úlohou dohliadať na kvalitu výučby, ako zabíjať ľudí.

Prezident autonómnej republiky Čečensko a milujúci otec Ramzan Kadtyrov totiž vymenoval svojho syna Adama za kurátora Ruskej univerzity špeciálnych síl Vladimíra Putina za kurátora.

„Na žiadosť môjho drahého brata, šéfa Ruskej univerzity Specnaz, Bajbetara Vajchanova, som sa rozhodol vymenovať Adama Kadyrova za kurátora univerzity. Je dôkladne oboznámený s činnosťou slávnej univerzity, preto verím, že bude výborne vykonávať svoju prácu,“ napísala čečenská hlava štátu Ramzan Kadyrov na svojom kanáli Telegram.

Russia Putin Ramzan Kadyrov kremel Čítajte viac Putin hľadá pre Čečensko náhradu za nevyliečiteľne chorého Kadyrova

Pol roka strážil ocka a už je expert

Ruská agentúra Itar-Tass pripomína, že Adam Kadyrov je od novembra 2023 šéfom bezpečnostnej služby hlavy Čečenskej republiky. Dohliada aj na prápor Šejk Mansur v rámci ruského ministerstva obrany a na prápor Bajsangur Beňovský v rámci policajných poriadkových síl. – tých čo rozháňajú demoštrácie a bijú ľudí, čo majú v ruke kvety.

Syn čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova -... Foto: ITAR-TASS
Adam Kadyrov syn ramzan kadyrov Syn čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova - Adam je vychádzajúca mladá hviezda Kaukazu. Ako 15-ročný sa stal šéfom otcovej ochranky a o pol roka kurátorom univerzity špeciálnych síl v Čečensku.

Za dva roky vzdelali 17 000 odborníkov

Ako ďalej pripomína ruská štátna agentúra, tak Ruská univerzita špeciálnych síl Vladimíra Putina nie obyčajný pioniersky tábor s brannou výchovou pre mladých Čečencov, ktorí túžia pre večnú slávu Putina a Kadyrova zomrieť na Ukrajine, ale seriózna vzdelávacia inštitúcia.

„Nachádza sa v Gudermese a predstavuje multifunkčný komplex 95 budov a zariadení vybavených najnovšími špecializovanými riešeniami. Univerzita pokrýva oblasti ako strelecká, taktická a špecializovaná, výsadková, horská príprava, ako aj príprava osobných strážcov a vojenských novinárov, píše agentúra Itar-Tass s tým, že od začiatku "špeciálnej vojenskej operácie“ na Ukrajine na Putinovej univerzite vyškolili viac ako 17 000 dobrovoľní­kov.

Koľko z nich ešte žije, už agentúra neuviedla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Čečensko #Ramzan Kadyrov #Adam Kadyrov